Прес-центр7 лютого 2018, 16:02

Відбувся семінар-практикум вчителів географії

7 лютого на базі Просторівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів географії на тему «Формування  компетентності  в природничих науках, зокрема на уроках географії, в умовах реалізації  Концепції Нової української школи».У роботі семінару взяли участь вчителі географії закладів освіти району та методист районного методичного кабінету О.М.Щербак.

Досвідом роботи з учасниками заходу поділилася вчитель Ніна Дмитрівна Чижевські, провівши урок географії  в 6 класі “Вплив людини на атмосферу”. Учасники семінару також взяли участь у майстер-класі з виготовлення екологічних годівничок в рамках шкільного  проекту “Shoppingbag”, екологічних сумок для харчів, дискусійному млині: «Реалізація компетентнісного підходу за допомогою навчальних проектів у початковій школі», ознайомилися з елементами тренінгу: «Використання компетентнісних завдань у форматі PISA з метою формування ключових компетенцій».

Цікавинкою семінару було ознайомлення його учасників з проектом Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку», що впроваджує освітній грантовий проект «Енергоефективні школи: нова генерація».

Наприкінці відбулась дискусія щодо ігрових моментів на уроках географії, методу «перевернутий клас», принципу BYOD, освітньої технології гейміфікація, бріколажу.