Прес-центр10 вересня 2018, 20:09

Відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей при райдержадміністрації

10 серпня 2018 року на засіданні комісії з питань захисту прав дітей Білокуракинської райдержадміністрації, яке відбулося під головуванням заступника голови райдержадміністрації Наталія Вервейко було розглянуте питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Начальник служби у справах дітей Наталя Малик винесла на розгляд присутніх 7 заяв щодо надання відповідного статусу, які надійшли протягом місяця. Відповідно до Постанови КМУ від 5 квітня 2017року №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» всі діти, стосовно яких надійшли заяви від їх законних представників, мають право на отримання статусу з підстави психологічного насильства внаслідок проживання в умовах воєнних дій, тимчасової окупації, внутрішнього переміщення та залишення свого місця проживання.

За результатами розгляду звернень прийнято рішення комісії щодо доцільності надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів всім 7 заявникам.

Крім того, на засіданні комісії розглянуті питання стосовно порушень прав дітей з 2-х родин на належні умови проживання та розвитку. Всі діти знаходяться на обліку служби у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах. З цих питань членами комісії  прийнято рішення щодо проведення протягом вересня 2018 року чергового засідання у формі виїзного, за місцем проживання вказаних дітей, для спільного вирішення разом з місцевими органами влади подолання складних життєвих обставин цих родин.