Прес-центр24 липня 2018, 14:07

Урочисте відкриття ЦНАПу Білокуракинської ОТГ

Сьогодні відбулось урочисте відкриття центру надання адміністративних послуг для громадян Білокуракинської громади. Це черговий крок і вагомий внесок задля розбудови і становлення громади, налагодження стосунків з міжнародними партнерами.

За підтримки ПРООН громадською організацією «Твори добро» було розроблено проект «Створення Центру надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної ради Луганської області. Капітальний ремонт частини адміністративної будівлі, придбання обладнання та меблів», вартість якого складає понад 2 млн грн.

Майже рік представники ПРООН, Білокуракинська селищна рада, райдержадміністрація, ГО «Твори добро» спільно та злагоджено працювали над створенням нового, просторого, обладнаного за сучасними вимогами Центру надання адміністративних послуг для населення. Якість, зручність, швидкість та прозорість є основними критеріями роботи сучасного закладу. В цьому переконається кожен, хто звернеться за адміністративною послугою до сучасного ЦНАПу Білокуракинської ОТГ.

На відкриття Центру завітало багато поважних гостей: голова Луганської обласної адміністрації Юрій Гарбуз, представники команди Програми розвитку ООН, представники Асоціації органів місцевого самоврядування, Асоціації міст, Агенції регіонального розвитку Луганської області та Центру розвитку місцевого самоврядування, представники ОТГ та районів Луганської області, депутати, старости Білокуракинської ОТГ, жителі селища.

У своїй привітальній промові голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз акцентував увагу присутніх на необхідності подальшої реалізації реформи децентралізації, її перевагах та на перших досягненнях Білокуракинської громади. Одне з них – створення сучасного ЦНАПу, який дасть можливість наблизити послуги до людей та підвищити їх якість. Адже діяльність адміністративних центрів має дуже важливе значення. Це перш за все –обличчя органів влади. Саме тому останні мають докласти усіх зусиль для організації якісної роботи щодо зняття бюрократичних перепон.

Під час відкриття центру Юрій Гарбуз вручив Почесну грамоту обласної державної адміністрації голові Білокуракинської громадської організації соціально-культурного розвитку «Твори добро» Василю Пилипенку.

З довгоочікуваною подією білокуракинців також привітали селищний голова Сергій Сірик, голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, запрошені гості.

Відкриття закладу розпочалось з традиційного перерізання стрічки. Директор центру надання адміністративних послуг Тетяна Гнилицька гостинно запросила всіх бажаючих до затишного приміщення, де присутні Мали змогу ознайомитися із запропонованими послугами. На сьогоднішній день працівниками Центру населенню надається 49 послуг. Саме тут, в одному приміщенні, громадяни можуть отримати різнопланові послуги – від реєстрації прав на нерухоме майно до консультації з питань безробіття. Найближчим часом планується в Центрі надання послуг з видачі ID картки та паспорту для виїзду за кордон.