Прес-центр8 листопада 2019, 15:11

Представлено фотовиставку «Фактор свободи»

Цього року відзначається три ювілейні дати відомих українських діячів – 380 років з дня народження Івана Мазепи, 180 років з дня народження Симона Петлюри та 110 років з дня народження Степана Бандери. Виставка "Фактор свободи", організована Українським інститутом національної пам'яті, дає можливість по-новому поглянути на ці історичні постаті, які стали символом свободи і боротьби за українську ідею. Саме її цими днями представлено в приміщенні Білокуракинської райдержадміністрації.

В даній фотовиставці показано також як сучасна армія вшановує традиції героїв минулих років. Зокрема, у експозиції представлене фото Василя Сліпака, який був зіркою Паризької опери, пішов добровольцем на російсько-українську війну і загинув від кулі снайпера у 2016 році. Саме він у наш час став уособленням свободи і готовності боротися за неї до кінця так, як свого часу Мазепа, Петлюра та Бандера.

Експозиція демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації – побудована за принципом мережі "Фейсбук". Автори спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили. Це має позитивно вплинути на сприйняття експозиції молодим поколінням – школярами та студентами. З даною виставкою ознайомилися державні службовці, громадськість, молодь.