Прес-центр12 липня 2018, 14:07

Підготовка до зимово-стійлового періоду

Пріоритетними напрямками розвитку галузі тваринництва в районні є розведення ВРХ молочного напрямку продуктивності та розведення свиней.
Станом на 1 липня 2018 року в агроформуваннях району утримується: 643 голів ВРХ, в тому числі 290 голів корів молочного напрямку продуктивності; 1017 голів свиней; 62 голів овець.

В поточному році в усіх сільськогосподарських підприємствах району проводилася відповідна робота по створенню належних умов життєдіяльності тваринницької галузі на період зимівлі. Всі господарства своєчасно відремонтували тваринницькі приміщення, заготовили достатню кількість кормів, створили належні умови для працівників ферм. Зимово-стійловий період в тваринництві – відповідальна пора, тому потрібно раціонально використовувати наявні ресурси для отримання запланованої продукції і зберегти виробництво попри всі негаразди.

Все поголів’я худоби буде своєчасно переведене на зимово-стійловий період.

Для повноцінної зимівлі тварин агроформуваннями району заготовлено 1,2 тис.тонн сіна та розпочато заготівлю соломи та концентрованих кормів.
В Білокуракинському районі найбільшим господарством по утриманню великої рогатої худоби є СТОВ «Зоря», яке утримує 528 голів, в тому числі 250 голів корів. На зимово-стійловий період господарство заготувало 495 тонн сіна. Планується заготовити 1,8 тис. тонн силосу, 383 тонни соломи та 300 тонн концентрованих кормів.

В повному обсязі проведені роботи по ремонту тваринницьких приміщень.

В господарстві передбачено розвиток галузі в напрямку збільшення виробництва тваринницької продукції, нарощування поголів’я, підвищення продуктивності тварин. Поряд з цим - впровадження нових технологій утримання, годівлі та технологічних процесів виробництва продукції.