Прес-центр19 травня 2020, 14:05

Кабінет Міністрів України Постановою від 22 квітня 2020 року №341 затвердив ПЕРЕЛІК товарів, що мають істотну соціальну значущість

Кабінет Міністрів України Постановою від 22 квітня 2020 року №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» затвердив ПЕРЕЛІК товарів, що мають істотну соціальну значущість та ПОРЯДОК декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари  протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

В постанові зазначається, що декларуванню підлягає зміна роздрібних цін (з урахуванням податку на додану вартість) на кожний окремий вид товару. Декларування  проводиться суб’єктом господарювання у разі збільшення роздрібної ціни на товар, порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 або з попередньо задекларованою роздрібною ціною.  Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді шляхом подання відомостей, до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 Внесення відомостей до Реєстру роздрібних цін на товари здійснюється безоплатно.

Держпродспоживслужба розміщує Реєстр роздрібних цін на товари на своєму офіційному веб-сайті, забезпечує вільний, цілодобовий і безоплатний доступ до його відомостей з використанням Інтернету (крім відомостей про номер телефону, адресу електронної пошти для зв’язку із суб’єктом господарювання).

Детальна інформація за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/341-2020-%D0%BF