Прес-центр22 жовтня 2019, 09:10

Дотація за молодняк ВРХ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» діє програма за якою фізичні особи мають право отримати дотацію (на безповоротній основі) за утримання до тринадцятимісячного віку ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби.

За цією програмою результативно спрацювали об’єднані територіальні громади та сільські ради району. Цього року за два періоди нарахування дотації до органів місцевого самоврядування звернулося 347 осіб та отримали дотацію за 704 голови молодняка ВРХ на загальну суму – 1015,7 тис. грн.

Програма продовжує працювати і надалі. Третій етап приймання заяв триває до 31.11.2019. Звертаємо увагу власників тварин та наголошуємо про необхідність обов’язкового, своєчасного та повного проведення ідентифікації та реєстрації поголів’я великої рогатої худоби.