Прес-центр1 жовтня 2020, 17:10

До дня людей похилого віку

1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку.

       Цей день нагадує всім громадянам про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.

    В районі проживає 11376  пенсіонерів з яких 6120 внутрішньо переміщені особи.  Особи похилого віку відносяться до пільгової  категорії населення, відповідно до чинного законодавства отримують пільги та житлові субсидії на житлово- комунальні послуги, на придбання твердого палива  та скрапленого газу ,на послуги зв’язку, допомогу особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, тимчасову державну  соціальну  допомогу непрацюючим особам, які досягли встановленого пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату, забезпечуються  санаторно-курортними путівками та засобами реабілітації.  Щорічно до 5 травня  ветеранам війни виплачується одноразова грошова допомога у розмірі, яка визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України. В цьому році виплачено грошову допомогу 339 ветеранам війни на суму 520тис.грн.

      Заходи виконуються відповідно затвердженої «Районної програми соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та громадян похилого віку» метою  якої є зменшення соціальної напруги та поліпшення умов життя ветеранів усіх категорій та людей похилого віку, шляхом захисту їх у правовій, соціальній та культурній сферах.

В цьому році управлінням соціального захисту населення оздоровлено в санаторно-курортних закладах 6 ветеранів  війни. Для забезпечення осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами видано 199 направлень,  на забезпечення засобами реабілітації  на заводи-виробники  надіслано 11 направлень та видано особам з інвалідністю 35  одиниць засобів реабілітації.

      На території району функціонує обласний будинок-інтернат для осіб з інвалідністю та громадян похилого віку де мешкає 52 особи з яких 20 особи з інвалідністю. Будинок-інтернат задовольняє потреби у стаціонарному обслуговуванні мешканців області.  В цьому році до будинку-інтернату управлінням влаштовано 4 особи похилого віку.

    Користуючись нагодою дякуємо  старше покоління за життєву мудрість та настанови і бажаємо їм міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди.

 

 

     Начальник  відділу УСЗН                                              Наталія  ЛЯШЕНКО