Прес-центр22 жовтня 2018, 17:10

Білокуракинщина радо зустрічала артистів з Бродівщини

У рамках меморандуму про співпрацю між Білокуракинською районною державною адміністрацією Луганської області та Бродівською районною радою Львівської області з 18 по 21 жовтня на Білокуракинщину завітав творчий колектив, який став переможцем у проекті культурного обміну між Луганською та Львівською областями. Це делегація самобутніх артистів Бродівщини, яку очолила начальник відділу культури Бродівської районної державної адміністрації Марія Радзівіл. В рамках візиту вони представили свої виступи в декількох населених пунктах нашого району. Так 18 жовтня у приміщенні Будинку творчості для дітей та юнацтва вони представили свої виступи білокуракинцям, а ввечері цього ж дня подарували святковий настрій жителям Дем’янівського старостинського округу.

19 жовтня аматори сцени з Бродівщини взяли участь в осінньому етапі обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest», який відбувся в смт Станиця Луганська. Перш за все вони приїхали в це селище, аби передати гостинці з рідної землі своїм землякам-військовослужбовцям, які несуть тут службу, та подарувати їм гарний настрій українською піснею.

20 жовтня свої виступи бродівці представили жителям на сценах Цілуйківського та Павлівського сільських клубів. На завершення свого візиту сім артистів з Бродівщини подарували свої пісні та гуморески жителям Просторого, яке відзначало 21 жовтня День народження села.

Білокуракинщина гостинно зустрічала гостей нашого краю, даруючи гучні оплески та теплі посмішки за кожен їх виступ. Такі творчі обміни покликані не тільки створювати позитивний настрій, а й дарувати можливість відкривати культуру, історію та самобутність того чи іншого краю нашої країни, сприяють консолідації суспільства.