Прес-центр22 липня 2019, 17:07

Аграрії Білокуракинського району продовжують збирання ранніх зернових культур

Станом на 19 липня 2019 року вже зібрано 13,9 тис. га ранніх зернових, що становить понад 70% від запланованого обсягу. Середня врожайність ранніх зернових культурах складає 38,6 ц/га, в тому числі озимої пшениці 39,5 ц/га.

ДП «АПК» «УКРАГРОСТАР» одне з перших в районі розпочало збирання ранніх зернових культур. В господарстві  зібрано 2,38 тис.т озимої пшениці при урожайності 41,7 ц/га, озимого ячменю – 0,39 тис. т, при урожайності 29,1 ц/га.

Кращими комбайнерами по збиранню ранніх зернових культур стали Володимир Ляхов та Володимир Гринько. В передовиках і водій по перевезенню зернових культур Артем Шумський. Глибоку оранку на полях проводе Володимир Пивоваров. Операторами ЗАВу працюють Валентин Корньовський та Олексій Кошеленко.

Для посівів ДП «АПК» «УКРАГРОСТАР» використовує високоякісне насіння сортів озимої пшениці власної селекції Інституту фізіології рослин та генетики НАН України. На підприємстві вирощування сортів озимої пшениці селекції Інституту є основою для забезпечення умов нарощування об’ємів високоякісного насіння озимої пшениці. Оскільки ДП «АПК» «УКРАГРОСТАР» зареєстроване як насіннєве господарство, то продукцію власного виробництва реалізують для посівів та задоволення потреб агропромислового комплексу Білокуракинського району і за його межами.