Прес-центр7 жовтня 2017, 13:10

Юрій Гарбуз привітав 103 вихованців Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії під час урочистої клятви ліцеїста-першокурсника

Сьогодні, 7 жовтня, 103 вихованця Луганського обласного ліцею-інтернату з  посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» урочисто дали клятву ліцеїста-першокурсника.

Участь в урочистих заходах узяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Пишаюся кожним з вас та усіма одразу! Наразі ви залишилися на Луганщині та даєте клятву боронити рідну землю. Тож, бажаю, щоб ви були успішними у навчанні, а отримані знання спрямували на захист вітчизни. Пам’ятайте, майбутнє України залежить від вас!» – відзначив він, звертаючись до ліцеїстів-першокурсників.

Цьогоріч серед них – 11 учнів з населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування, четверо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, п’ятеро дітей внутрішньо переміщених осіб та 12 дітей учасників АТО та бойових дій.

Варто зазначити, що за сприяння Луганської обласної державної адміністрації через декілька тижнів у навчальному закладі буде відкрито найсучасніший спортивний комплекс з ігровою залою, залою атлетичної гімнастики, роздягальнями, душовими, класом теоретичної підготовки.

Наразі триває капітальний ремонт основного корпусу ліцею. Виконані укріплення, утеплення фундаменту, зведений і готовий до встановлення новий дах та швидкими темпами утеплюються стіни.

На ці роботи з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку виділено близько 25 млн гривень.

Також відсьогодні у ліцеї діє сучасний інтерактивний предметний кабінет фізики. А невдовзі заклад отримає аналогічний клас хімії.

Загалом, у КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з ПВФП «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» навчаються та проживають 200 дітей, з яких 19 з багатодітних родин, 10 дітей, позбавлених батьківського піклування, 16 дітей ВПО та 15 дітей учасників АТО і бойових дій.