Прес-центр20 квітня 2018, 14:04

Юрій Гарбуз доручив забезпечити надання соцдопомоги сім'ям загиблих військовослужбовців

Сьогодні, 20 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

В.о. директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова розповіла про виконання у 2017 році Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

«Як ви всі знаєте, сьогодні вночі на Новоайдарщині під час обстрілу загинув наш земляк. Житель Лисичанська, який захищав державний суверенітет та мир на Луганщині. Даю доручення Департаменту взяти на особистий контроль виплати матеріальної підтримки та захист соціальних гарантій сім’ї загиблого військовослужбовця», – наголосив Юрій Гарбуз.

За словами Людмили Козлової, Програма покликана впровадити заходи, що спрямовані на вирішення нагальних питань посилення соціального, медичного захисту ветеранів війни. Ці заходи повинні створити сприятливі умови для їх життєдіяльності, реабілітації учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення бойових дій.

Варто зазначити, що на обліку в органах соціального захисту населення Луганщини перебуває близько 22 тис. осіб ветеранів війни, членів сімей загиблих (у тому числі 6215 учасників антитерористичної операції).

Доповідачка зазначила, що в Луганській області повною мірою забезпечена державна політика в сфері соціального захисту ветеранів війни, у тому числі учасників АТО. Обласні органи соцзахисту працюють над створенням сприятливих умов для співпраці громадських формувань ветеранів війни та учасників АТО з роботодавцями, профспілками, органами виконавчої влади у сфері професійної реабілітації. Крім того, проводиться робота із забезпечення прав учасників антитерористичної операції на освіту, зайнятість, а також лікування, оздоровлення та реабілітацію ветеранів війни.

Станом на 1 січня поточного року були профінансовані заходи на загальну суму 4,148 млн грн.

Напрям соціального забезпечення учасників АТО та членів їхніх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб важливий для обласної влади. Про це свідчить те, що розмір грошової допомоги з облбюджету, порівняно з минулими роками, збільшився майже втричі.

Юрій Гарбуз наголосив, що Програма є актуальною та повинна повністю виконуватися у 2018 році.