Прес-центр21 грудня 2017, 16:12

Юрій Гарбуз: 2018-й має стати роком відновлення автошляхів на Луганщині

Сьогодні, 21 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз дав прес-конференцію, присвячену підсумкам соціально-економічного розвитку області у 2017 році та планам на майбутнє.

Поспілкуватися з очільником області зібралися представники загальноукраїнських, обласних та місцевих мас-медіа. Звертаючись до них, Юрій Гарбуз запропонував разом обговорити важливі для Луганщини питання – розвиток житлової, дорожньо-транспортної, соціальної інфраструктури тощо.

«Моя принципова позиція як керівника обласної держадміністрації від початку діяльності на цій посаді – розбудова мирного життя на Луганщині. Вибір на користь України має базуватися, крім основоположних державно-правових та гуманітарних аспектів, на таких конкретних речах, як якісні дороги, комфортні умови для навчання, лікування, дозвілля. Все, що ми робимо, має одну важливу мету – об’єднання Луганщини і відновлення миру», – зазначив Юрій Гарбуз.

Він наголосив, що наразі 84 % доріг на Луганщині потребують відбудови. Деякі через бойові дії, інші були у непридатному стані ще раніше.

Тож, починаючи з 2016 року в області прийнято рішення щодо відновлення автошляхів. Вже тоді на ремонти автошляхів державного значення необхідно було виділити 200 млн гривень з обласного бюджету і порядку 1 млрд гривень – з державного.

«Областю було спрямовано більше 250 мільйонів гривень, проте в якості співфінансування ми отримали лише близько 47 мільонів гривень», – зауважив очільник Луганщини.

Це не дозволило у повній мірі завершили проект «Кільце життя», проте вже відновлено виїзд у Донецьку область та майже завершено – у Харківську.

«Тому 2018-й я оголошую роком доріг на Луганщині! 350 мільйонів гривень буде виділено з державного бюджету, більше 500 мільйонів гривень – з місцевих. Дорожню карту підготують вже на початку року – які з них будуть відремонтовані капітально, а які – проведенням ямкового ремонту», – сказав Юрій Гарбуз.

Розглядаються можливості відбудови пошкоджених мостів: «Відновленням мостів, у тому числі у Станиці Луганській, ми зможемо з’єднати Луганщину!»