Прес-центр21 вересня 2018, 13:09

Взяли участь у змаганнях з пішохідного та велосипедного туризму

З 13 по 16 вересня 2018 року в урочищі «Гапчин ліс» Сватівського району відбувся Чемпіонат Луганської області, щоб позмагатися на різних дистанціях із велосипедного та пішохідного туризму. У заході взяли участь 15 команд з 9 міст і районів області. Білокуракинщину представила команда у складі 6 учнів Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст.: Дмитра Силкіна, Анни Тимофєєвої, Нікіти Левченка, Михайла Діщука, Анни Лисенко, Нікіти Кійка та тренерів – Олександра Болкуна та Альони Запари.

В перший день Чемпіонату пройшли змагання з велосипедного туризму, які складалися з комплексної дистанції, де учасники демонстрували навички подолання перешкод: воріт, змійки між фішками, вузького проїзду шириною до 1 м, переїзд через вал та інші.

Змагання з пішохідного туризму складалися з двох дистанцій – командні змагання «Смуга перешкод» та змагання зв’язок-двійок. Під час проходження смуги перешкод, учасники подолали навісну переправу через яр, переправу по колоді, спуск по схилу по перилам тощо. У запеклій боротьбі визначилися переможці. Лідерами серед команд з велосипедного туризму у старшій віковій групі стали: І місце - команда Білокуракинського району. До речі, навесні вони стали призерами Кубку України з велосипедного туризму серед юнаків і представлятимуть Луганщину на наступному етапі Кубку найближчими днями. ІІ місце – команда Попаснянського району, учні Комишуваського НВК «ЗНЗ-ДНЗ»; ІІІ місце – команда м. Сєвєродонецька, вихованці міського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Вітаємо переможців та бажаємо їм подальшого успіху!