Прес-центр15 березня 2019, 15:03

Взяли участь у науково-практичній конференції

14 березня делегація Білокуракинського району взяла участь у науково-практичній конференції з питань особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт у Луганській області в 2019 році.

Основна мета конференції - забезпечення виконання весняно-польових робіт в оптимальні терміни з мінімальними витратами ресурсів та максимально рентабельного валового збору урожаю зерна на основі збереження та підвищення родючості земель.

На конференції розглядалися актуальні питання про особливості технологічних прийомів комплексу весняно-польових робіт у 2019 році, особливості підготовки ґрунту та сівби ранніх ярих культур, визначення посівної якості насіння, реалізації програм державної підтримки АПК, перспективи створення системи інформаційно-консультативного забезпечення агровиробництва та фінансування фермерських господарств та інші.

Присутні отримали «Рекомендації з особливостей проведення весняно-польових робіт і догляду за посівами озимих і ранніх ярих культур в агроформуваннях Луганської області в умовах 2019 року» розроблені Національною академією аграрних наук України, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», Департаментом АПР та центром наукового забезпечення АПВ Луганської області.