Прес-центр30 листопада 2017, 15:11

Відзначили Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. Безумовно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день інвалідів – це нагода підбити підсумки зробленого для цієї категорії громадян, зробити аналіз фактичного положення людей з особливими потребами в суспільстві та визначити завдання по покращенню їх життєвого рівня.
Справжнє свято для інвалідів Білокуракинщини було організовано 30 листопада органами влади, соціальними структурами району, громадською організацією інвалідів «Святителя Луки». Цього дня люди з особливими потребами в Будинку дитячої та юнацької творчості мали змогу взяти участь у спортивних змаганнях, побувати на цікавій екскурсії в районному краєзнавчому музеї, проявили свої вміння на майстер-класах (ліпка, вироби з фетру, паперопластику тощо), неофіційно поспілкуватися з органами влади, працівниками соціальних структур, між собою за чашкою чаю чи кави. По завершенню змагань на всіх чекав святковий концерт та частування.
З привітальним словом до присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, заступник Білокуракинського селищного голови Віктор Носуля, голова громадської організації інвалідів «Святителя Луки» В’ячеслав Ківшар, керівник Луганського регіонального центру з фізичної культури та спорту «Інваспорт» Юрій Кравченко. Вони акцентували свою увагу на тому, що День інвалідів — дата, яка покликана згуртувати сили для допомоги своїм співгромадянам, що потребують особливої уваги та милосердя. Це добра нагода перевірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя скривджених долею людей. Ніхто не повинен почувати себе забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Також вони побажали присутнім міцності духу, оптимізму, здоров’я та миру.
На завершення заходу переможці змагань отримали грамоти, кожен учасник не залишився без символічного подарунку та теплих спогадів про змістовно проведений час.