Прес-центр27 вересня 2018, 15:09

Відбувся семінар учителів української мови і літератури

Наказом Міністерства освіти і науки України від 22 серпня №931 врегульовано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року. Український центр оцінювання якості освіти в засобах масової інформації та на сторінках соціальних мереж висвітив нові умови ЗНО у 2019 році та межі його проведення. Так, як і у минулі роки, одним із обов’язкових предметів є українська мова і література. В зв`язку з цим відділ освіти Білокуракинської РДА та КУ «Білокуракинський районний методичний кабінет» провели семінар учителів української мови і літератури, які викладають в 11 класах шкіл району з метою націлити педагогів на підготовку випускників до ЗНО з української мови і літератури.

Семінар підготувала завідувачка КУ «Білокуракинський РМК» О.М.Щербак. Перед педагогами виступила Н.В.Білянська, учитель української мови і літератури, яка кілька років поспіль запрошується Українським центром оцінювання якості освіти перевіряти роботи випускників і досконало володіє тими вимогами, які висуваються до робіт випускників. Наталія Василівна поділилась своїм досвідом з цього питання, вказала учителям, на що треба звернути увагу при підготовці випускників до ЗНО з української мови і літератури. Як свідчить досвід минулих років, дітей дійсно треба ретельно готувати до ЗНО і починати це потрібно не в 11 класі, а ще з 5 класу.

Вивчення української мови і літератури в школах України є необхідністю, оскільки це державна мова, а значить зрозуміло, чому цей предмет є обов`язковим при складанні ЗНО. І прикро, коли випускники не те, що виконати завдання на високому рівні, не виконують навіть обов’язкового мінімуму.

Тому завдання школи не тільки дати хороші знання з предмета, але і підготувати своїх випускників до правильного використання отриманих знань під час зовнішнього незалежного оцінювання. Вчителі повинні підказати випускникам де, на якому сайті, за яким посиланням в Інтернеті можна ознайомитися з вимогами до робіт під час виконання ЗНО і не тільки з української мови, а й з інших предметів.