Прес-центр3 травня 2019, 15:05

Відбувся перший фестиваль футболу серед об’єднаних територіальних громад

2 травня відбувся перший фестиваль футболу (міні-футболу) на відкритих майданчиках серед об’єднаних територіальних громад Луганської області. Пройшов він на спорткомплексі «Здоров’я» в смт Білокуракине, де зібралося безліч гостей з різних куточків Луганщини, та винуватці свята - футбольні команди, які представляли Білокуракинську, Лозно-Олександрівську, Ново псковську, Біловодську, Нижньодуванську, Чмирівську ОТГ, а також команда Луганського обласного відділення національного олімпійського комітету України.

Свято футболу розпочалося урочистим відкриттям, де було сказано безліч теплих слів на адресу тих, хто робить посильний внесок в розвиток футболу на Луганщині, єднаючи у спортивній боротьбі і дорослих і дітей, і юнаків і дівчат. Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток олімпійського руху на Луганщині подякою Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України було нагороджено головного спеціаліста райдержадміністрації Миколу Пономаренка.   

Змагання проходили в дружній, спортивній, безкомпромісній боротьбі. Результати футбольних баталій мають наступний вигляд. Серед дорослих перше місце – у футболістів Чмирівської ОТГ, друге – у Білокуракинської, третє у команди Нижньодуванської ОТГ. Серед юнаків перемогу здобули представники Нижньодуванської ОТГ, друге у троїчан, третє у білокуракинців. Дівчата також показали глядачам красивий футбол. Сильнішими стали команди «Кобра 1» та «Кобра 2» Білокуракинської ОТГ, третє місце у дівчат-футболісток з Троїцької ОТГ. Цього дня участь у футбольних баталіях взяли і ветерани спорту. Кращі результати показали футболісти Білокуракинської ОТГ, трохи поступилися їм спортсмени з Біловодська, почесне третє місце у новопсковців.  За результатами ігор було визначено кращих гравців змагань. Серед ветеранів ним став Володимир Петрушин з Білокуракиного, серед юнаків Станіслав Букатарь (Білокуракинська ОТГ), серед дорослих Артем Скачков (Чмирівська ОТГ), серед дівчат Катерина Бугаренко. Приз глядацьких симпатій отримала Анна Муравйова.