Прес-центр15 лютого 2018, 13:02

Відбувся мітинг-реквієм з нагоди 29-річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого виповнилося 29 років з того часу, як завершилося виведення військ Радянської Армії з Демократичної Республіки Афганістан. Ця війна, яка забрала життя тисяч українців, кровоточить в пам'яті людей і до сьогодні. З цієї нагоди біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам в смт Білокуракине відбувся мітинг-реквієм «Афганістан – вічний біль і вічна пам’ять» з нагоди відзначення 29-ої річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Традиційно в ньому взяли участь представники влади, учасники афганської війни, делегації трудових колективів, громадськість.
З вітальним словом до присутніх звернулися Білокуракинський селищний голова Сергій Сірик та голова Білокуракинської районної організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Микола Циганок. Вони наголосили на тому, що час неспроможний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності, вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі юнаків і дівчат, волею долі одягнуті в солдатські шинелі. Не всім їм довелося повернутися додому живими і здоровими. І сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з гарячих точок, висловлюємо глибоку шану і повагу батькам, які виховали мужніх синів, воїнам-інтернаціоналістам, що змінили військову форму на цивільний одяг і стали вихователями молодого покоління та зайняли активну громадську позицію.
Присутні на мітингу також помолилися за упокій тих, хто загинув, виконуючи інтернаціональний обов'язок, під час панахиди, яку відслужив настоятель Свято-Тихонівського храму архімандрит Володимир (Могильний).
Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих в Афганістані земляків та поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.