Прес-центр26 квітня 2017, 17:04

Відбулося засідання робочої групи

26 квітня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Іванюченка за участю головного державного інспектора відділу державного нагляду в сфері трудових відносин  управління з питань праці головного управління Держпраці у Луганській області Оксани Башинської провів засідання робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізацію зайнятості та заробітної плати. У ній також взяли участь голова районної ради, заступники голови райдержадміністрації та районної ради, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади, сільські, селищні голови, старости об’єднаної територіальної громади, керівники окремих організацій, підприємств району, керівники агроформувань, голови фермерських господарств, приватні підприємці, редактор районної газети «Життя Білокуракинщини».

На порядок денний було винесено наступні питання:

  1. Співпраця з роботодавцями району в частині легалізації зайнятості та створення нових робочих місць (доповідач Наталія Журба – директор районного центру зайнятості);
  2. Своєчасна та в повному обсязі сплата податків та платежів до бюджету підприємствами та фізичними особами (інформація Віри Шулаєвої - заступника начальника Сватівської ОДПІ, начальника Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ).
  3. Відповідальність роботодавців за порушення трудового законодавства (інформація Оксани Башинської  – головного державного інспектора відділу державного нагляду в сфері трудових відносин  управління з питань праці головного управління Держпраці  у Луганській області).

Також присутні розглянули карантинні вимоги щодо експорту кукурудзи до Китаю в 2017 році (інформувала головний спеціаліст державний фітосанітарний інспектор Ольга Журба). Про вимоги до кошторисів, які подаються на фінансування з державного бюджету доповів начальник відділу житлово-комунального господарства Олег Логінов. Військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького об’єднаного військового комісаріату Едуард Кострицький розповів про організацію та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних керівниками підприємств, установ та організацій району, органів місцевого самоврядування. Голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко акцентував увагу присутніх на питанні оздоровлення дітей. 

З усіх питань були прийняті відповідні рішення.