Прес-центр28 грудня 2018, 17:12

Відбулося засідання координаційної ради

28 грудня в райдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови райдержадміністрації Наталії Вервейко. На засіданні розглядалися ряд питань. Зокрема, про взаємодію та стан виконання Закону України та постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та про здійснення інформаційно-просвітницької роботи серед молоді спрямованої на подолання гендерних стереотипів щодо розподілу соціальних ролей в сім’ї.

В ході засідання було вирішено запровадити інформаційну та роз’яснювальну роботу в навчальних закладах району з метою підвищення рівня правової культури населення щодо проблем насильства в сім’ї, спільно з відповідними службами та громадськістю продовжувати роботу щодо попередження насильства у родині, особливо стосовно дітей та подальшого виявлення сімей, де батьки не належним чином виконують свої батьківські обов’язки, проводити роботу щодо своєчасного виявлення та взяття на профілактичний облік дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та зазнали насилля у родині.

Було внесено пропозицію про створення кризових кімнат, притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Також піднімалося питання про створення мобільної бригади.

Подолати проблему домашнього насильства можливо лише об’єднавши зусилля усіх соціальних партнерів: органів місцевого самоврядування, соціальних служб, освітніх та медичних закладів.