Прес-центр27 вересня 2020, 13:09

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

25 вересня під головуванням голови райдержадміністрації, голови районної комісії з питань ТЕБ та НС Сергія Щебетенка відбулося  засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За інформацією підрозділу Старобільської міжрайонної філії ДУ «ЛОЛЦ МОЗУ» станом на 25 вересня 2020 року у Білокуракинському районі встановлено  13 випадків захворювання  громадян  на гостру респіраторну хворобу COVID-19,  спричиненої коронавірусом SARS –CoV-2». Із них 1 дитина шкільного віку, дві особи знаходяться на стаціонарному лікуванні в м.Рубіжне. За результатами доповіді та з урахуванням обговорення районна комісія вирішила:

1. Встановити карантинні обмеження щодо Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст., а саме: що стосується учнів та вчителів, які безпосередньо мали контакт із ученицею; здійснити заходи щодо дотримання суворого карантинного та пропускного режиму під час відвідування лікарні пацієнтами сімейних лікарів, проходження медичного огляду та під час перебування сторонніх осіб, з інших причин, в медичних установах;

2. Проводити роботи по дезінфекції  громадських місць скупчення людей  дезінфікуючим засобом гіпохлорид натрію 2 рази на добу (вранці та в вечірній час), а саме: банківські установи, ринки, автозупинки, автостанції, державні установи що надають соціальні послуги, лікарні, аптеки, магазини, оптові бази, школи, дитячі та спортивні майданчики, квартали Перемоги та Миру, центр надання адмінпослуг.

3. Постійно проводити регулярні моніторингові перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог щодо функціонування в умовах адаптивного карантину.