Прес-центр4 квітня 2018, 14:04

Відбулося засідання комісії з питань проходження весняного призову 2018

4 квітня в залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада за участі першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Щебетенка та керівництва Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, правоохоронних органів та медичних працівників щодо проведення на Білокуракинщині призову на строкову військову службу навесні 2018 року.

Про організацію і проведення призову, умови для отримання відстрочки, соціальні гарантії призовникам, відповідальність за ухилення від військового обов’язку та щодо інших питань детально поінформував т.в.о. заступника військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Олексій Юхнов. Зокрема, він повідомив, що 1 березня 2018 року набрав чинності п.1 ст. 3 Указу Президента України від 15.02.2018 №33 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» щодо призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року. З цього дня на Білокуракинщині почала працювати районна призовна комісія. Черговий призов на строкову військову службу починається 1 квітня і проводиться до кінця травня 2018 р. Призов строковиків проводиться з метою забезпечення підготовки резерву Збройних Сил. Новобранці проходитимуть військову службу виключно у пунктах постійної дислокації військових частин. Олексій Юхнов наголосив: до проведення АТО на території Донецької та Луганської областей солдати строкової служби не залучаються.

Військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Едуард Кострицький під час засідання акцентував увагу присутніх на проблемах призовної кампанії: складнощі в проходженні медогляду призовників через відсутність в Білокуракинській ЦРЛ лікаря рентгенолога, психіатра, безкоштовного обстеження на гепатит В, С; питаннях фінансового забезпечення проведення призовної кампанії тощо. Також на нараді наголошувалося на необхідності організації проведення урочистих проводів для призовників району, з метою підняття авторитету строкової служби та розповсюдження інформації про перспективи служби в лавах Збройних Сил України.

По завершенню наради було прийнято відповідні рішення, які мають за мету консолідувати зусилля органів влади та військового комісаріату задля успішного проведення призовної кампанії.