Прес-центр11 жовтня 2018, 18:10

Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

11 жовтня під головуванням голови комісії, заступника голови райдержадміністрації Наталії Вервейко відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. На порядку денному було розглянуто три питання: про створення прийомної родини, про неналежне виконання батьківських обов’язків, про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Першочергово члени комісії прийняли рішення про створення однієї прийомної родини в с.Олександропіль та влаштування до неї двох малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Також відповідно до Постанови КМУ від 5 квітня 2017року №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» комісією було прийнято рішення про доцільність надання 14 дітям відповідного статусу.

Наостанок члени комісії заслухали питання про неналежне виконання батьківських обов’язків двох матерів-одиначок та їх семи малолітніх дітей щодо ненадання належної медичної допомоги, згідно рекомендацій лікаря. Батькам винесено попередження про правові наслідки ухилення від виконання батьківських обов’язків, згідно чинного законодавства.