Прес-центр6 березня 2020, 11:03

Відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

06 березня в приміщенні районної державної адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Розлянуто питання  про вжиття заходів щодо попередження, запобігання занесення та поширення на територію району гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом 2019-nCoV. Участь у роботі комісії взяли  виконуючий обов’язки голови РДА Сергій Щебетенко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, голова Білокуракинської селищної ради Сергій Сірик, начальник управління  Держпродспоживслужби в Білокуракинському районі Наталія Луб’яна, головний лікар Білокуракинської БПЛ Олександр Данілко та керівники ряду структурних підрозділів РДА. 

По питанню можливого розповсюдження коронавірусу на території району інформували головний лікар Білокуракинської БПЛ О. Данілко та начальник управління  Держпродспоживслужби в Білокуракинському районі Н. Луб’яна. За підсумками засідання було затверджено комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Білокуракинського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, на 2020 рік.

Надзвичайно важливим залишається те, що забезпечення благополуччя району щодо інфекційних хвороб мешканців полягає у необхідному своєчасному проведенні профілактичних санітарних заходів, лабораторно-діагностичному дослідженні, роз’яснювальній роботі серед населення за сприяння ЗМІ, а також невідкладних заходах у разі виявлення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.