Прес-центр26 травня 2020, 11:05

Відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

25 травня 2020 року під керівництвом виконуючого обов’язки голови РДА Сергія Щебетенка відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки  і надзвичайних   ситуацій.

     В ході засідання заслухано питання порядку денного «Про пом'якшення карантинних обмежень на території  району. На засіданні комісії зазначалося, що у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, і етапів ослаблення протиепідемічних заходів", рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є можливість перейти до запровадження адаптивного карантину.

     Під час засідання прийнято рішення:

     Продовжити карантин до 22 червня 2020 року на всій території   району.

 

Дозволити з 25 травня 2020 року:

  1. Проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб.
  2. Проведення релігійних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід.
  3. Діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях).

Дозволити з 25 травня 2020 року:

  1. Регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом в межах району, у міжміському внутрішньо обласному, міжобласному сполученні, за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу.

Дозволити з 25 травня 2020 року:

  1. Відвідування закладів дошкільної освіти.

Дозволити з 01 червня 2020 року:

  1. Роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес- центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб), відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійно-технічної освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, атестації та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) освіту.
  2. Перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення.

Дозволити з 10 червня 2020 року:

  1. Діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів.
  2. Діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів, у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.
  3. Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

Дозволити з 15 червня 2020 року:

  1. Інші види діяльності визначені постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

               Органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, організацій та установ району забезпечити реалізацію чинних норм законодавства, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».