Прес-центр9 травня 2019, 15:05

Відбулися урочистості до Дня Перемоги

9 травня – святий день, який завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Адже саме цього дня ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни. Щороку ми дякуємо ветеранам за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які вони виявили у боях за рідну землю.

9 травня в смт Білокуракине відбувся урочистий мітинг, присвячений 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ньому взяли участь керівництво району, ветерани, делегації установ та організацій, учнівська молодь, громадськість. Учасники мітингу колоною пройшли до меморіального комплексу «Скорботна мати», де відбулося святкове дійство. З вітальним словом до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, голова Білокуракинської селищної ради Сергій Сірик, військовий комісар Едуард Кострицький, народний депутат 7 скликання Сергій Гончаров, учні Білокуракинської ЗОШ №1 та настоятель Свято-Тихонівського храму архімандрит Володимир (Могильний). Вони висловили безмежну вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу. А також зазначили, що День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назавжди залишиться в пам’яті білокуракинців, як символ героїчного минулого, адже самовідданість та мужність тих, хто віддав своє життя за Батьківщину – приклад патріотизму для нащадків. Вони побажали всім міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою.

На завершення мітингу учасники вшанували пам’ять загиблих у роки війни хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Продовжилося свято концертною програмою на центральній площі смт Білокуракине за участю вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості.