Прес-центр18 вересня 2017, 21:09

Відбулася семінар-нарада на базі Мирненської сільської ради

15 вересня на території Мирненської сільської ради відбулася виїзна семінар-нарада з головами та секретарями сільських, селищних рад Білокуракинського району. В ньому взяли участь голова районної ради Костянтин Бондаренко, начальник управління фінансів Антоніна Гончар, директор Мирненської ЗОШ І-ІІ ступенів Ірина Юрченко, завідуюча дитсадочком «Дзвіночок» Тетяна Ніконова, директор Мирненського клубу Дар’я Пономарьова, завідуюча Мирненського ФАПу Дар’я Овчаренко. Також було запрошено начальника відділу економічного розвитку та торгівлі Світлану Христинко, начальника відділу освіти райдержадміністрації Людмилу Бончужну, начальника відділу культури Максима Лунякіна, головного лікаря ПСМД Віталія Лунякіна, головного спеціаліста з питань молоді та спорту райдержадміністрації Миколу Пономаренка.

На початку заходу голова райради Костянтин Бондаренко та  Мирненський сільський голова Володимир Бабіч зробили коротку презентацію Мирненської сільради. Після цього учасники семінару ознайомилися на місцях з роботою школи, дитячого садочку, сільського клубу, ФАПу, які працюють на даній території.

Надалі учасники семінару продовжили роботу в залі засідань, де відбулася пленарна частина наради. До порядку денного було включено чотири питання. Зокрема, про структуру органів місцевого самоврядування та процедуру підготовки і ухвалення рішень на рівні селищних та сільських рад доповів керуючий справами виконавчого апарату райради Сергій Косяченко.

Про підготовку інвестиційних проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок різних джерел фінансування на території селищних, сільських рад розповіла Світлана Христинко, начальник відділу економічного розвитку та торгівлі. Зокрема, вона здійснила короткий аналіз стану підготовки інвестиційних проектів, ознайомила присутніх з його видами та вимогами щодо їх підготовки та розробки, а також розкрила основні принципи реалізації інвестиційних проектів.

Аналіз проведених районних спортивних та культурних заходів у 2017 році провели головний спеціаліст з питань молоді та спорту райдержадміністрації Микола Пономаренко та начальник відділу культури Максим Лунякін. Також вони детально ознайомили учасників семінару з цільовими районними програмами розвитку культури і спорту та підкреслили роль місцевих рад в організації районних спортивних та культурних заходів.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Антоніна Гончар проінформувала присутніх про фінансування соціальної інфраструктури за рахунок коштів місцевих бюджетів селищних, сільських рад.

По завершенню зустрічі відбулося обговорення доповідей та підбиття підсумків.