Прес-центр3 листопада 2017, 16:11

Відбулася нарада з питань впровадження реформ

3 листопада в залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Іванюченка та голови районної ради Костянтина Бондаренка відбулася нарада. У ній взяли участь начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств та організацій району, голови сільських та селищних рад, старости Білокуракинської об’єднаної територіальної громади, громадськість. На порядку денному було розглянуто три питання.

Про впровадження пенсійної реформи на території району доповів начальник Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду Михайло Боровий. В своїй доповіді він повідомив, що на початку жовтня український Парламент ухвалив рішення про довгоочікувану реформу пенсійної системи. Метою цієї реформи було створення справедливої системи пенсійного забезпечення громадян. Згідно неї вже в жовтні були перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку пенсії, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ. В Білокуракинському об’єднаному управлінні пенсійного фонду на сьогодні перебуває на обліку 15202 пенсіонера. Всі вони отримали доплати, згідно закону. Середній розмір пенсії по району, після осучаснення, становить 2806 грн. По завершенню доповіді, Михайло Якович надав відповіді на всі запитання присутніх.

Наступне питання наради - стан надання житлових субсидій населенню району. Про нього інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бойко. Вона ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві щодо нарахування субсидій, а також повідомила, що станом на 1 листопада 2017 року 4667 осіб у районі отримують субсидію. За 10 місяців цього року 536 сімей звернулося за субсидією на тверде паливо. На даний час на жовтень місяць нараховано субсидію по 92% справ. Також Наталія Асфандіярівна повідомила, що на за монетизацією субсидій до управління звернулося 1101 особа, але на даний час фінансування щодо виплати коштів даним особам не надходило.

На останок з питанням впровадження медичної реформи на території району ознайомив присутніх головний лікар Білокуракинської центральної районної лікарні Олександр Данилко. Він зазначив, що нещодавно відбулося засідання першої госпітальної ради Північного округу, до якого входить наша лікарня. На ній було обрано голову ради, заступника та секретаря. На даний час стоїть питання визначення рівня нашої лікарні, який регулюватиме спектр медичних послуг.

З усіх розглянутих питань було надано відповідні доручення.

На останок голова райдержадміністрації представив психотерапевта Наталю Падалку, яка працюватиме на території району протягом місяця в рамках меморандуму про співпрацю райдержадміністрації та Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. Вона звернулася до присутніх, аби сказати що готова надати професійну допомогу всім, хто цього потребує, у будь-який час.

По завершенню наради голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко та голова районної ради Костянтин Бондаренко привітали присутніх працівників соціальної сфери з професійним святом.