Прес-центр14 квітня 2017, 13:04

Відбулася нарада щодо реалізації програми «Доступні ліки»

14 квітня голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко провів робочу нараду з питань реалізації на території району урядової ініціативи щодо запровадження нового цінового регулювання ліків та програми відшкодування їх вартості під час амбулаторного лікування осіб із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу, бронхіальною астмою за переліком 21 міжнародної непатентованої назви лікарських засобів.  В ній взяли участь голова районної ради Костянтин Бондаренко, заступник голови райдержадміністрації Наталія Вервейко, головний лікар Білокуракинського РЦ ПМСД Юрій Доля, начальник фінуправління райдержадміністрації Антоніна Гончар, завідуюча центральної аптеки № 85 Любов Петренко, спеціаліст Білокуракинської ОТГ Тетяна Рогозян.

Були обговорені шляхи реалізації Постанови КМУ від 17.03.2017 р. «Про забезпечення доступності лікарських засобів» на території Білокуракинського району, згідно якої держава компенсує вартість лікарського засобу за найнижчою ціною, яку подав виробник на участь у програмі, і такий препарат пацієнт отримує безкоштовно. Препарат, ціна на який не перевищує гранично відпускну ціну, пацієнт може отримати доплативши лише різницю між розміром відшкодування за упаковку і фактичною ціною препарату. Відпуск лікарських засобів здійснюється на підставі рецептів, виписаних лікарями закладів охорони здоров'я за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми № 1. У рецепті вказується непатентована міжнародна назва (діюча речовина ліків). Термін дії рецепта становить 30 календарних днів. Перелік лікарських засобів, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», можна знайти на сайті Міністерства охорони здоров'я та сайтах органів влади.

  По завершенню наради надано доручення головному лікарю ПМСД Юрію Долі організувати роботу палатки здоров’я у райцентрі, провести виїзні прийоми лікарів на територіях сільрад.  А також прийнято рішення про проведення широкої інформаційної кампанії серед населення району з даного питання.