Прес-центр24 жовтня 2018, 13:10

Відбулася 37 сесія районної ради 7 скликання

24 жовтня в залі засідань райдержадміністрації відбулася 37 сесія районної ради 7 скликання. Провів її голова районної ради Костянтин Бондаренко. У ній також взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, сільські та селищні голови, керівники установ та організацій району. На порядку денному було розглянуто 18 питань.

Першочергово депутати заслухали інформацію про стан законності, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Білокуракинського району, по якій доповів начальник Білокуракинського відділу поліції Олександр Кривенко. Потім ознайомилися зі звітами про роботу закладів освіти та культури району. Про стан містобудування та житлово-комунального господарства у Білокуракинському районі доповів головний спеціаліст відділу з питань житлово-комунального господарства Вадим Муравченко. Також на цій сесії депутати внесли ряд змін та доповнень до районного бюджету на 2018 рік, та до деяких районних програм. Зокрема, на виконання районних програм було додатково виділені кошти на проведення осіннього призову, на участь гирьовиків району у всеукраїнських змаганнях тощо.

Велику дискусію викликало питання надання попередньої згоди на безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району до комунальної власності Білокуракинської селищної територіальної громади в особі Білокуракинської селищної ради, що знаходиться в оперативному управлінні (на балансі) Білокуракинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Депутати не надали своєї згоди.

На завершення сесії депутати розглянули питання щодо затвердження технічної документації про грошову оцінку земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, право на яку виставляється на земельні торги, розташованої за межами населених пунктів на території, яка за даними Державного земельного кадастру враховується в Білокуракинській селищній раді Білокуракинського району Луганської області та не підтримали дане питання більшістю голосів.