Прес-центр13 квітня 2018, 13:04

Відбулася 31 сесія районної ради 7 скликання

13 квітня в залі засідань райдержадміністрації відбулася 31 сесія районної ради 7 скликання. Провів її голова районної ради Костянтин Бондаренко. У ній також взяли участь голова Білокуракинської районної державної адміністрації Сергій Іванюченко, головний спеціаліст організаційного відділу апарату обласної державної адміністрації Ольга Солод, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації, сільські та селищні голови, керівники ряду установ та організацій району. На порядку денному було розглянуто 14 питань.

Першочергово депутати заслухали звіт голови районної державної адміністрації Сергія Іванюченка про виконання делегованих районною радою повноважень за 2017 рік. Після цього всі присутні мали змогу поставити питання до доповідача, на які він надав вичерпні відповіді.

Продовжилася сесія розглядом та затвердженням Програми економічного і соціального розвитку Білокуракинського району на 2018 рік. З основними напрямками розвитку району ознайомила присутніх начальник відділу економіки райдержадміністрації Світлана Христенко.

Також депутати внесли ряд доповнень та змін до районного бюджету на 2018 рік.

Про реорганізацію Комунального закладу «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» доповів головний лікар КЗ «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталій Лунякін.

По завершенню виступу доповідачів депутати районної ради внесли зміни та доповнення до ряду районних програм. Зокрема, до Комплексної районної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2014-2018 роки; до районної програми «Соціальна підтримка сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми, профілактика негативних явищ серед підлітків та молоді» на 2014-2018 роки; до Культурно-мистецької програми Білокуракинського району на 2016-2018 роки; до Районної цільової соціальної програми «Освіта Білокуракинського району на 2017-2020 роки»; до Районної програми патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки тощо.