Прес-центр26 червня 2017, 15:06

Відбулася 23 сесія районної ради 7 скликання

26 червня в залі засідань райдержадміністрації відбулася 23 сесія районної ради 7 скликання. Провів її голова районної ради Костянтин Бондаренко. У ній також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, заступник голови райдержадміністрації Наталія Вервейко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, голови сільських рад.

На порядку денному було розглянуто 12 питань. Значну увагу депутатів було приділено питанням виконання районного бюджету за І квартал 2017 року та внесення змін і доповнень до районного бюджету на 2017 рік, з яких доповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Антоніна Гончар та голова постійної комісії райради з питань економічного та соціального розвитку, бюджету та фінансів Олексій Леонов.

Про стан медичного обслуговування доповіли головний лікар КЗ «Білокуракинський районний ЦПСМД» Віталій Лунякін та головний лікар Білокуракинської ЦРЛ Олександр Данілко. Також депутати розглянули питання про передачу установ фізичної культури і спорту із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району у комунальну власність Білокуракинської селищної територіальної громади. Рішенням сесії також було затверджено районну програму «Мистецька освіта Луганщини на 2017-2018 роки» та внесено ряд змін до комплексних районних програм.

Жваве обговорення викликало  Звернення депутатів Білокуракинської районної ради Луганської області про недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі, по якому інформував керівник фракції «Батьківщина» Юрій Грибенко. В результаті голосування депутати районної ради не підтримали дане звернення.