Прес-центр21 лютого 2019, 16:02

Відбулась нарада щодо призначення житлових субсидій

21 лютого в управлінні соціального захисту населення під головуванням заступника голови Білокуракинської районної державної адміністрації Наталії Вервейко відбулась нарада щодо координації роботи установ та організацій, задіяних у процесі виплати житлових субсидій у готівковій формі населенню. На даний захід були запрошені представники Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Білокуракинської громади, Білокуракинського відділення Укрпошти, Ощадбанку, районного центру зайнятості, представники організацій-надавачів житлово-комунальних послуг району.

Начальник управління соціального захисту Білокуракинської РДА Наталія Бойко проінформувала присутніх про основні зміни механізму виплати житлових субсидій відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» та від 06.02.2019 року №62 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». За вимогами цих постанов КМУ в Україні фактично працюватимуть два механізми надання житлових субсидій, які передбачають перерахування коштів у безготівковій формі на рахунок для виплати субсидій в АТ «Ощадбанк», так і виплату готівкових коштів безпосередньо одержувачам субсидій.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року вона буде виплачуватись готівкою. Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січні 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків з надавачами послуг.

Особливу увагу було звернуто на те, що після отримання субсидій готівкою споживач має самостійно забезпечити повну оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки.

Керуючий Білокуракинського відділення «Ощадбанк» Андрій Корольков відповів на питання присутніх щодо роботи банку при виплаті населенню субсидій.

Присутні обговорили надану інформацію та отримали інформаційно-роз’яснювальні матеріали для розповсюдження серед населення.