Прес-центр14 липня 2020, 10:07

Великі гранти на коопераційні культурні проєкти

Це конкурс грантів на масштабні культурні проєкти, створені у співпраці між організаціями. Представництво ЄС в Україні розуміє важливість культури й готове виділити 3 мільйони євро на її розвиток та підтримку організацій, що у цьому допомагають. 

Ви можете отримати від 400 000 до 800 000 євро на проєкт, що стосується:

  • ревіталізації культурної спадщини. Наприклад, на перетворення старого заводу на культурний хаб. 
  • використання культурної спадщини та сучасної культури для місцевого розвитку. Наприклад, на проєкт культурного кварталу або створення нової туристичної пам’ятки.
  • створення та розповсюдження контенту, що сприяє критичному мисленню, поширенню демократичних цінностей та примиренню громад. Наприклад, на інформаційну кампанію громадської організації або AR/VR додаток для музею. 
  • розвитку стійкості та адаптивності культурного середовища. Наприклад, на онлайн-курс, що допоможе організаціям культури вибрати новий підхід до надання послуг або проєкт співпраці з іншим сектором.

Грант на культурні проєкти — одна з семи можливостей програми «Механізм розвитку громадянського суспільства України: підвищення ролі громадянського суспільства для кращого врядування, прав людини та культури». В рамках програми Європейський Союз видасть 12,5 мільйонів євро українським ініціативам. 

Дізнайтеся більше https://houseofeurope.org.ua/opportunity/77?fbclid=IwAR0pncmE2-3zMUye0yqyhUnbp-akNvwTZP-VzopuEjqtEKzwS9lbcfyR4pI