Прес-центр19 жовтня 2017, 19:10

Вчителі з Львівщини розпочали роботу в школах району

В рамках проекту «Змінимо Україну разом» вже втретє вчителі зі Львівщини за програмою обміну двох областей – Львівської та Луганської – приїхали на підконтрольну територію України навчати школярів. Троє з них – в школи Білокуракинського району.

19 жовтня голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Людмила Бончужна, начальник відділу освіти Білокуракинської селищної ради Любов Зубкова гостинно зустріли вчителів з Західної України. Протягом двох тижнів три вчителя української мови та літератури викладатимуть у школах Білокуракинського району. Це Віра Зеновіївна Безушко, Світлана Валеріївна Кулян та Марія Андріївна Білян. 

Під час бесіди учасники зустрічі наголосили на важливості такої співпраці. Адже такий професійний внутрішній туризм важливий для об'єднання країни. І як показує практика попередніх років, вчителі з великим задоволенням беруть участь у таких обмінах, адже це величезний досвід, обмін напрацюваннями, знайомство з новими людьми, спілкування.

Ідею обміну досвідом ініціював очільник області Юрій Гарбуз, і з кожним роком таке співробітництво стає популярнішим.

Задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму 16 вересня 2017 року Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі.