Прес-центр10 квітня 2018, 16:04

Урочисті проводи призовників району

10 квітня в районному Будинку творчості для дітей та юнацтва відбулися урочисті проводи призовників Білокуракинщини: Олександра Гети, Ростислава Хмеленка, Івана Єрьоменка, Владислава Чорнухи. Привітати новобранців прийшли народний депутат України Віталій Курило, голова районної державної адміністрації Сергій Іванюченко, заступник голови Білокуракинської селищної ради Дмитро Шуть, ветеран антитерористичної операції Іван Логінов, військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Едуард Кострицький, настоятель Свято-Тихонівського храму, архімандрит Володимир, учнівська молодь та педагоги Білокуракинської ЗОШ №1, а також батьки, рідні, друзі тих, хто через кілька днів виконуватиме почесний обов’язок перед державою і поповнить ряди захисників нашої Вітчизни. В своїх вітальних словах вони наголошували на тому, що нині Збройні Сили України відроджуються, нарощують свою міць та боєздатність. Служити в армії стає не тільки почесно, але й престижно. Це перше найважче випробування в житті юнака, випробування на зрілість, мужність, твердість характеру, а ще армія – це школа справжньої чоловічої дружби та взаємоповаги, що бере початок ще з козацьких часів. Вони побажали призовникам незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення усіх мрій та побажань. За гарним звичаєм, традиційно, керівники району вручили майбутнім захисникам подарунки на згадку про рідний край.

В свою чергу військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Едуард Кострицький зачитав наказ «Про призов громадян на строкову військову службу», висловив вдячність батькам юнаків та побажав новобранцям успіхів з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими та здоровими повернутися додому.

Крім того, зі словом Божим до призовників звернувся настоятель Свято-Тихонівського храму архімандрит Володимир (Могильний). Він окропив хлопців святою водою на гарну службу, а також вручив їм ікони.

Святковий настрій та урочистість події додавали виступи аматорських колективів районного Будинку культури та районного Будинку творчості та юнацтва.