Прес-центр2 вересня 2020, 16:09

Удосконалюючи свій бізнес, ви розвиваєте Луганщину, – Сергій Гайдай підприємцям області

«Коли ви покращуєте власний бізнес та більше заробляєте, то розвивається й Луганщина – зростають економічні показники, відрахування до бюджету та інше. Це дає змогу органам влади спрямовувати більше коштів на відбудову області. Малим та середнім бізнесом реалізовано майже 77 % продукції від загального обсягу та забезпечено роботою понад 86 тисяч осіб», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі з нагоди прийдешнього Дня підприємця.

Він також зосередив увагу на конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу під час пандемії коронавірусу: «Розумію кожного з вас – працювати під час карантинних заходів непросто. Але той, хто втримається на ринку зараз, займе перші позиції в своїй галузі у майбутньому. Тому бажаю реалізації усіх креативних ідей та задумів, подальшого розвитку, удосконалення якості продукції!»

Листами подяки облдержадміністрації Сергій Гайдай відзначив підприємців з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Старобільська, Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Новопсковського, Попаснянського, Новоайдарського, Троїцького районів.

Очільник Луганщини розпитав запрошених про проблеми, пропозиції та зауваження, вирішення яких на обласному та державному рівнях сприятиме розвитку ділової ініціативи.

Низка питань стосувалася розбудови інфраструктури регіону. Відносно цього Сергій Гайдай повідомив, що вже наступного року Луганщина отримає близько 10 мільярдів гривень інвестицій в різні галузі.

Частину цих грошей спрямують на відновлення доріг. Зокрема, так званого трикутника Сєвєродонецьк – Старобільськ – Сватове із продовженням до Троїцького. Розпочнеться будівництво залізничної гілки, що з’єднає декілька аграрних районів Луганщини зі всеукраїнською мережею. Планується побудувати агрохаб у Старобільську тощо.

«При кожному масштабному будівництві задіяна велика кількість людей, які будуть користуватися вашими послугами та купувати продукцію», – зазначив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Вітання зі святом підприємці отримали й від в. о. директора – заступника директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Єгора Скіртача.

Регіональний координатор Програми розвитку ООН у Луганській області Володимир Іщенко розповів про новий формат виставкової діяльності та запропонував кожному з підприємців в рамках співпраці створити відео-ролики про діюче виробництво, успіхи й досягнення.