Прес-центр27 жовтня 2017, 12:10

У Сєвєродонецьку відбудеться регіональний форум партнерів у сфері безпеки, соціальної єдності та примирення «Луганщина: шлях до миру та справедливості»

Організаторами форуму, що відбудеться 6-7 листопада у Сєвєродонецьку, є Програма розвитку ООН за підтримки урядів Нідерландів, Швеції, Швейцарської Конфедерації Європейського Союзу. Мета форуму – визначити стратегічні напрями співпраці у сферах громадської безпеки та доступу до правосуддя, соціальної єдності та примирення через багатосторонній діалог, а також привернути увагу влади, правоохоронних структур, громадськості та міжнародних організацій до результатів співпраці та пошуку нових шляхів створення безпечного та сприятливого середовища для сталого розвитку громад Луганської області.

 

До участі у форумі запрошені представники активних груп та організацій громадянського суспільства, представники влади, правоохоронних структур та ЗМІ, активної молоді, жіночих організацій, соціально-відповідального бізнесу та міжнародних організацій.

 

Учасниками форуму стануть понад 150 осіб із Луганської області, що брали участь у навчальних візитах, тренінгах та заходах і/або отримали грантову підтримку він ПРООН на реалізацію проектів і ініціатив з громадської безпеки, соціальної єдності та примирення.

 

Очікується, що в процесі роботи в профільних секціях форуму учасники обговорять результати роботи та визначать подальші дії щодо розвитку та зміцнення партнерства між організаціями громадянського суспільства та влади, правоохоронних структур, активної молоді та жінок за кількома напрямами.

 

Форум проводиться за підтримки та участі Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації.

 

Програма Форуму

6 жовтня 2017

14:00 – 15:00 Відкриття Форуму

15:00 – 20:00 Робота секцій за напрямами «Поліція і громада», «Забезпечення доступу до правосуддя», «Безпечне середовище»

7 жовтня 2017

9:00 – 10:00 – Відкриття другого дня Форуму

10:00 – 15:00 – Робота секцій за напрямами «ЗМІ, вплив на соціальну єдність та примирення», «Соціальна згуртованість та почуття співпричетності», «Толерантність та соціальна відповідальна громадська позиція»

15:00 – 16:00 – Підведення підсумків