Прес-центр10 вересня 2020, 14:09

У Білокуракинській та Троїцькій громадах долучатимуть фермерів до Державного аграрного реєстру

 

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад розпочали активну фазу другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру.

Про це йшла мова під час селекторної наради Мінекономіки з керівниками Департаментів агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій та голів об’єднаних територіальних громад.

Для реалізації другого пілотного впровадження до процесу реєстрації аграріїв у цьому реєстрі залучаються об’єднані територіальні громади, відібрані за результатами відкритого конкурсу.

Від Луганської області це Білокуракинська та Троїцька ОТГ.

На період пілоту працівники обраних ОТГ стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

Слід зазначити, що зареєструватися у ДАР онлайн вже зараз може будь-який український фермер. Особлива увага під час пілотного впровадження приділятиметься процесу опрацювання заявок на виправлення помилок щодо земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький наголосив, що Державний аграрний реєстр є електронним майданчиком, який сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, спростить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником.

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні послуги, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Проєкт реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проєкту Світового Банку й ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку.