Прес-центр9 cічня 2018, 16:01

Святкування Різдва Христового у школах району

Змістовно та цікаво проходять зимові канікули в закладах освіти Білокуракинського району. Чимало заходів було присвячено вивченню звичаїв та обрядів святкування Різдва Христового. Зокрема, в Шарівській ЗОШ І-ІІІ ст.  пройшли Різдвяні посиденьки, де діти ознайомилися з традиціями святкування Різдва у різних регіонах України: на Київщині, Вінничині, Сумщині, Львівщині. Також проспівали колядки, що традиційно виконувалися на різдвяні свята на Слобожанщині.

Різноманітно пройшло святкування Різдва Христового у Павлівській ЗОШ І-ІІІ ст. На свято були запрошені жителі села Павлівка. Діти представили присутнім театралізовану виставу «Вертеп», а також співали колядки, читали вірші, танцювали українські народні танці. А дорослі пригостили дітей смачним частуванням: солодощами, гарячим чаєм та узваром.

Весело і урочисто пройшло святкування Різдва у Лозно – Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. Біля Різдвяної ялинки зібралися  учні різного віку. Співали колядки, також читали вірші про Різдво і звичайно, пригощалися смачними українськими стравами -  варениками з капустою та картоплею.

Такі заходи сприяють зміцненню та поглибленню знань учнів про родину, її традиції, звичаї, формують самоусвідомлення, приналежність до традицій свого роду.