Прес-центр26 cічня 2018, 14:01

Спільними зусиллями перемогли снігову стихію

Сильні снігопади, які тривали з 22 по 24 січня, принесли з собою не тільки відчуття справжньої зими, а й додали чимало клопотів як комунальникам, так і мешканцям району. На території району за добу випало близько півметра снігу. Все це призвело до ускладнень руху транспорту, адже всі зусилля дорожників зводилися нанівець, адже сніг 23 січня не вщухав ні на годину. Та в цих досить непростих погодних умовах всі структури працювали злагоджено і без збоїв. Снігоочисна техніка Білокуракинського райавтодору, Білокуракинської селищної ради, сільськогосподарських підприємств та землекористувачів вийшла на боротьбу з сніговою стихією ще до світанку та працювала до пізнього вечора, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки негоди та створити нормальні умови для життєдіяльності району. І станом на другу половину дня 24 січня всі основні дороги та пішохідні доріжки було розчищено. А це чимало – 299,5 км доріг, 12,20 тис кв. м тротуарів та 43,78 тис. кв. м прибудинкових територій. За це – слова вдячності та поваги ряду керівників підприємств та організацій, які виділили кошти та снігоочисну техніку та безпосередньо самим працівникам, які вміло та швидко наводили лад на дорогах району.

Основне навантаження лягло на Білокуракинський райавтодор, який очолює Павло Анатолійович Рогозян. Під його вмілим керівництвом 10 одиниць техніки працювало без перепочину. Це машиніст автогрейдера Юрій Якович Ямнов, водії автомобілів КРАЗ КДМ Андрій Степанович Чорнуха та Микола Григорович Корнієнко, тракторист Т-150 Микола Сергійович Михайлик та Анатолій Олександрович Парфільєв, тракторист МТЗ Олександр Вікторович Заїка, машиністи шнекороторного  снігоочищувача ЗІЛ-157 Віктор Григорович Щербак та Євген Олександрович Корольков, машиніст навантажувача Т-156 Василь Сергійович Михайлик.    

Не менше навантаження було в працівників Білокуракинської селищної ради та КП «Білокуракинекомунсервіс».  На боротьбу з сніговими заметами вийшло 5 одиниць техніки, на якій працювали А.А.Кононенко, О.Ю.Дубровін, Ю.І.Атаманський. Також було працювала бригада з ручного прибирання тротуарів та при будинкових територій. Завзято працювали Є.О.Зінченко, С.В.Скорих, Л.І.Варченко, С.Б.Райков, В.М.Стасюк, І.М.Міщенко, С.А.Гороховацький, М.П.Двохіменний, Н.В.Гороховацька, Н.С.Горбуненко, Т.М.Пікуза, О.Д.Зверхановська, Л.М.Двоїменна, О.В.Півень, В.О.Акімов, А.С.Снагіцька, В.В.Коробко, О.В.Тимофєєва, В.Малик.

Швидко та вправно впоралися зі сніговими заметами і на території Павлівської сільради. Адже боротися зі стихією вийшли згуртовано. Техніку надали СТОВ «Прогрес», Дмитро Іванович Козленко, Микола Іванович Іванюченко, Володимир Ілліч Турбаба. На ній працювали Олександр Вікторович Марєєв, Василь Вікторович Шевченко, Гордій Іванович Козленко.

На території Просторівської сільської ради та в селах Попівка та Рудове працювала техніка, яку надало ДП «УкрАгроСтар», яке очолює Максим Володимирович Васільєв.  Водій Сергій Андрійович Бобров швидко впорався з непростим завданням.

Дуже вдячні жителі Лозно-Олександрівської сільської ради за розчищені дороги Білокуракинському райавтодору та  ПрАТ «Агротон» (водій Микола Іванович Сагайдак).  А також всім землекористувачам, які мають техніку та не залишилися осторонь суспільно-значущої проблеми. Це Сергій Миколайович Кутько, Сергій Іванович Фоменко, Сергій Федорович Лютий. Всі вони робили спільну роботу -  розчищали як головні дороги, так і периферійні, аби всюди можна було доїхати автотранспортом.

Мешканці Солідарненської та Мирненської сільської ради вдячні за розчищені дороги  СФГ «Форвард 2» (керівник Олександр Іванович Силкін).

Дороги на території Шарівської, Тимошинської та Олександропільської сільрад також чистила техніка ПрАТ «Агротон» (Баранов О.В.), якою керував Петро Іванович Кучеренко, Іван Григорович Коваленко та Сергій Миколайович Козаченко.

Зі сніговими заметами на автошляхах Білокуракинської об’єднаної територіальної громади також боролися згуртовано. В Бунчуківці техніку надало СТОВ «Україна» (водій Сергій Сидоренко), в Курячівці – СТОВ «Роздольне» (водій Ігор Олександрович Жученко), в селах Лизине та Шапарівка – СТОВ «Прогрес» (водії Сергій Вікторович Каліта, Сергій Вікторович Лизенко, Андрій Метелиця), в Олексіївці – Олег Михайлович Луб’яний та Віктор Петрович Гнатенко. В Дем’янівці допомогу в розчищенні доріг надала СТОВ «Зоря», яку очолює Микола Григорович Ведмеденко. На техніці працювали Олександр Андрійович Гринько, Олександр Олексійович Гнатенко, Андрій Павлович Акіменко. В Коноплянівці розчищала сніг техніка СТОВ МТС «Альянс» (водій Василь Петрович Биков). В Нещеретовому та Паньківці працювали на дорогах Володимир Іванович Журба, Сергій Миколайович Роззувайло, Чумаков Михайло Петрович, Крамарів Юрій Михайлович на техніці, роботу якої вдало координував інженер  СТОВ «Вікторія» Іван Семенович Журба. Снігові замети в селі Цілуйкове ліквідували за допомогою техніки СТОВ «Зоряне» (В.В.Мітін), якою керував Євген Васильович Тараненко.   

Згуртованість та самовідданість стали запорукою перемоги над сніговою стихією на території Білокуракинського району. Велика подяка від усіх мешканців Білокуракинщини за вашу сумлінну працю та професіоналізм. Адже разом – ми сила, яка здолає будь-яку перешкоду.