Прес-центр22 березня 2018, 12:03

«Сонячні діти» створили дерево заповітних бажань

21 березня у Сєверодонецькій юнацькій бібліотеці відбулися культурно-розважальні заходи, присвячені міжнародному Дню людини з синдромом Дауна.

Свято для особливих діток проведено за ініціативи Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю (ЛАООІ) та за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Для «сонячних дітей» проведені настільні ігри, пізнавальні конкурси, майстер-клас зі створення дерева заповітних бажань, шоколадний фонтан, шоу мильних бульбашок. Атмосферу свята доповнили яскраві ілюмінації, музичний супровід, солодкі призи та подарунки.

Волонтери, працівники соціальних служб та бібліотеки піднімали настрій та сприяли дружній атмосфері. Батьки особливих діток були щиро вдячні за таку увагу та підтримку Луганській Асоціації організації осіб з інвалідністю.

Її голова, Микола Надулічний, наголосив, що проблеми навчання, розвитку, працевлаштування людей з синдромом Дауна здебільшого залишаються внутрішньою турботою їх родин. Батьки таких дітей змушені щодня боротися за їх гідне існування та майбутнє, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства.

«Як і будь-хто з нас, кожна людина з синдромом Дауна – унікальна. У неї свій характер, свої можливості, свої інтереси. Ці люди можуть стати відомими спортсменами, акторами, художниками, бізнесменами, або просто вашими друзями, сусідами, знайомими. Без сумніву, така особлива людина гідна поваги хоча б за те, що кожного дня долає труднощі, не знайомі нам з вами», – зазначив Микола Надулічний.

За його словами, Асоціація готова підтримати будь-які ініціативи та сприяти покращанню умов соціалізації та реабілітації особливих діток.