Прес-центр11 жовтня 2017, 15:10

Шановні виборці!

Повідомляємо Вам, що Державний реєстр виборців працює не тільки під час виборів, а постійно. Щоденно оновлюються його відомості, вносяться зміни до персональних даних виборців, вдосконалюються технології, створюється нове програмне забезпечення. На основі поданих в установленому порядку документів, працівники відділу ведення Державного реєстру вносять зміни до персональних даних виборців, змінюють виборчу адресу, вносять нові записи про виборців, знищують кратні записи. Але найбільш достовірний результат дає безпосередня робота з виборцями.

Нагадаємо, що кожен виборець має право звернутися до нашого відділу  щодо неправомірного включення (не включення) до реєстру себе чи інших осіб,  виправлення недостовірних відомостей в Державному реєстрі  щодо себе чи інших осіб.

Хочемо звернути Вашу увагу, що до відділу ведення Державного реєстру виборців в першу чергу,  необхідно   звертатись громадянам, які:

  • досягли вісімнадцятирічного віку та голосуватимуть впершее (особливо ті, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях і досягли 18-річного віку з 2014 по 2017 роки);
  • в силу різних обставин, не голосували на попередніх виборах, але мають бажання проголосувати на чергових виборах цього року;
  • які на минулих виборах  помітили будь які  неточностей у списках виборців в своїх персональних даних;
  • нездатні самостійно пересуватися (медичний висновок), через уповноважених осіб;
  • які перебували  на консульському обліку у відомчих установах МЗС;
  • які проходили строкову військову службу та звільнились; або звільнились з установи виконання покарань.

Списки виборців не виготовляються по-новому кожного разу, а лише осучаснюються. Так передбачено Законом України “Про державний реєстр виборців”: після проведення відповідних виборів триває щомісячне поновлення даних Реєстру.

У день голосування члени виборчих комісій вносять зміни до уточненого списку виборців, виправляючи неточності, зокрема, щодо назви вулиці, невідповідності дати народження, прізвища, тощо. Всі внесені зміни до уточненого списку виборців передаються відділу ведення Державного реєстру виборців за встановленою формою.

Шановні виборці, якщо у Вас є відповідна інформація щодо неточностей у списках виборців, якщо у вас є сумніви щодо правильності Ваших даних у Державному реєстрі виборців, зверніться до  відділу ведення Державного реєстру виборців.

Державний реєстр виборців став на крок ближче до виборців. Кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може відвідати «особистий кабінет виборця». Цей програмний ресурс функціонує на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua ) з метою отримання виборцем інформації про включення його до реєстру в будь-який час, та в будь-якому місці. Для того, щоб отримати дану інформацію, необхідно зареєструватися на вказаному ресурсі і через деякий час на вашу електронну адресу надійде відповідь. В разі  відсутності  виборця в реєстрі,  необхідно безпосередньо звернутись до органу ведення реєстру за своїм місцем реєстрації.

Отже, шановні виборці, незалежно від виборчих процесів, ми працюємо для Вас завжди, для того, щоб Ви беззаперечно потрапили до списків виборців та змогли реалізувати своє конституційне право – право вибору. Тому запрошуємо  заздалегідь звернутися  для уточнення та перевірки своїх персональних даних безпосередньо у відділ  за адресою: смт Білокуракине, пл. Шевченка, 6, каб. 4 (1-й поверх), телефон для довідок (06462) 2-19-95