Прес-центр25 вересня 2017, 13:09

Рятувальниками Білокуракинщини проведено акцію «Запобігти, врятувати, допомогти»

22 вересня школярі селища Білокуракине зібралися на стадіоні Білокуракинської ЗОШ №2 для святкування Дня здоров’я. Щоб відпочинок малечі був цікавим, корисним та насиченим приємними спогадами – рятувальники провели громадську акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Співробітники Білокуракинського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області нагадали школярам правила безпеки життєдіяльності та представили аварійно-рятувальну техніку та спорядження, за допомогою якого рятуються людські життя та ліквідовуються надзвичайні ситуації. Школярі мали змогу дізнатися про технічні характеристики пожежної автоцистерни та спорядження, яким вона оснащена. Особливе захоплення дітей викликала демонстрація роботи головного ствола пожежного автомобіля та можливість хоч на декілька хвилин відчути себе в ролі пожежного.

Під час спілкування рятувальники вручили присутнім тематичні листівки та нагадали номери виклику екстрених служб. Подібні заходи сприяють підвищенню рівня обізнаності школярів у сфері безпеки життєдіяльності, попереджають виникнення надзвичайних подій, пояснюють правильні дії в умовах надзвичайних ситуацій.