Прес-центр1 липня 2020, 11:07

Розвиток галузі тваринництва

Успішна зимівля худоби залежить від забезпеченості достатньою кількістю якісних кормів та підготовки  тваринницьких приміщень відповідно до ветеринарно-санітарних вимог та норм, і від того, як буде налагоджена зимівля худоби, залежатимуть результати роботи всієї галузі.

В  Білокуракинському районі єдине господарство, яке займається розведенням та вирощуванням великої рогатої худоби є сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря» під керівництвом Ведмеденка Миколи Григоровича. 

Зимово-стійловий період в тваринництві – відповідальна пора, тому потрібно раціонально використовувати наявні ресурси для отримання запланованої продукції і зберегти виробництво попри всі негаразди. З метою організації якісної підготовки виробничих об'єктів ферм, нарощування чисельності поголів'я сільськогосподарських тварин і запасів кормів, матеріального та сервісного забезпечення галузі тваринництва для стабільної роботи в осінньо-зимовий період в поточному році в СТОВ «Зоря» після переведення худоби в літні табори, провели великий обсяг робіт по ремонту тваринницьких приміщень: механічне очищення гною, ремонт транспортерів, водопроводу, напувалок, ремонт підлоги для тварин, станків для новонароджених телят, полагодили та пофарбували вікна і двері на фермах, замінили покрівлю на 1 корівнику, провели  дезінфекцію тваринницьких приміщень.

Для зимівлі худоби  підготували 2  корівники та  2 телятники, заготували 470 т сіна.

 В господарстві передбачено розвиток галузі в напрямку збільшення виробництва тваринницької продукції, нарощування поголів’я, підвищення продуктивності тварин.

Завдяки розвитку тваринництва на підприємстві місцеві мешканці отримують роботу. Так, на підприємстві СТОВ «Зоря» в тваринництві задіяні близько 30 осіб.