Прес-центр27 листопада 2020, 09:11

Розпочалася інформаційна кампанія “Збережи пам’ять. Збережи правду” приурочена 87-им роковинам Голодомору в Україні

До 87-их роковин Голодомору в Україні, жертв якого вшановують кожної четвертої суботи листопада (цьогоріч — це 28 листопада) в Україні розпочалася інформаційна кампанія “Збережи пам’ять. Збережи правду”.

Метою кампанії є вшанування жертв Голодомору в Україні та збереження пам’яті про геноцид українців комуністичним режимом в 1932-33 році. Зокрема, наголосити, що збереження пам’яті – це не абстракція, а конкретні дії, наприклад запис спогадів родичів, які були очевидцями геноциду, передати до музею сімейні реліквії, які належали родичами під час Голодомору чи просто згадати про рідню, якій довелось пережити один з найжахливіших злочинів радянського тоталітарного режиму.

Також закликаємо долучитися до акції “Запали Свічку пам’яті”.

28 листопада, після 17:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців.

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково, українську націю. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року “Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього” та Закону України “Про Голодомор 1932–1933 років в Україні” від 2006 року.

Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР.