Прес-центр10 серпня 2018, 16:08

Розглянуто питання щодо надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

10 серпня 2018 року на засіданні комісії з питань захисту прав дітей Білокуракинської райдержадміністрації, яке відбулося під головуванням заступника голови райдержадміністрації Наталії Вервейко було розглянуте питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Начальник служби у справах дітей Наталя Малик повідомила присутніх, що відповідно до Постанови КМУ від 5 квітня 2017року №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» до райдержадміністрації на цей час надійшло 18 заяв щодо надання відповідного статусу. Всі діти, стосовно яких надійшли заяви від їх законних представників та особи, які під час здійснення антитерористичної операції не досягли 18 років, що звернулися самостійно, мають право на отримання статусу з підстави психологічного насильства внаслідок проживання в умовах воєнних дій, тимчасової окупації, внутрішнього переміщення та залишення свого місця проживання.

За результатами розгляду звернень прийнято рішення комісії щодо доцільності надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів всім 18 заявникам.