Прес-центр15 червня 2018, 10:06

Психологічна реабілітація учасників АТО

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. №1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції (далі - Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи інваліда війни (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення - має право звернутися до управління соціального захисту населення (смт Білокуракине, пл. Шевченка, 2А) із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів. Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше, ніж один раз протягом бюджетного періоду. Управління соціального захисту населення може прийняти рішення про повторне направлення учасника антитерористичної операції до суб’єкта надання послуг в поточному році у разі його повторного звернення щодо проходження психологічної реабілітації за наявності відповідних рекомендацій, виданих лікувально-профілактичним закладом або зазначених у висновку-прогнозі попередньої психологічної реабілітації.

З питань соціальної та психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції звертайтеся до управління соціального захисту населення Білокуракинської райдержадміністрації за адресою: смт Білокуракине, пл. Шевченка, 2А, телефон для довідок 2-20-51.