Прес-центр27 жовтня 2017, 11:10

Провели тренінг на тему «Лідер та лідерські якості»

26 жовтня в Білокуракинській ЗОШ №1 з учнями 10А класу центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та службою в справах дітей був проведений  тренінг на тему «Лідер та лідерські якості». В заході взяли участь 14 учнів. Фахівець з соціальної роботи центру Галина Концур провела роботу з книгою учасника тренінгу «Лідерство та активна життєва позиція».

На початку заняття була проведена вправа на знайомство «Капелюх», мета якої познайомитися з учасниками, сприяти груповій згуртованості, дізнатися, який життєвий девіз (кредо) кожного. Після цього учні створили невеличкий плакат «Наша лідерська команда», прикріпивши свої капелюхи. Далі проходило обговорення кожного «капелюшка», тобто учня. Продовжуючи заняття, був проведений тест «Чи лідер я ?», який допоміг учасникам визначити ступінь сформованості лідерських якостей. Зробивши разом з учнями висновки проведеного заняття «Лідер», були роздані анкети з питань рівня обізнаності дітей щодо норм Конвенції ООН про права дитини.

Найактивнішим учням було роздано наклейки у вигляді серця, усім учасникам – буклет «Порадник для підлітка», а в класний куточок – буклет «Підліток і закон».

Головним спеціалістом служби у справах дітей райдержадміністрації Євгеном Пономаренком була проведена бесіда щодо перебування та поводження підлітків у вечірній час.